Seară 100% Mozart, la Sala Radio

La început de an, Orchestra Naţională Radio îi propune publicului meloman o seară Mozart. La pupitru se va afla dirijorul principal Tiberiu Soare.  Trei lucrări ale marelui clasic alcătuiesc programul dirijat de Tiberiu Soare.

Tiberiu Soare: Mozart ne este foarte drag, nouă tuturor muzicienilor din orchestrele şi corurile Radio. Este unul din compozitorii care vorbeşte cel mai direct pentru colegii săi muzicieni de peste generaţii. Este un exemplu de autor care vine direct către mintea şi sufletului celui care îl interpretează.

Uvertura operei „Nunta lui Figaro” va fi prima lucrare interpretată de ansamblul simfonic mare al Radioului, urmată de Concertul nr.4 în Re major pentru vioară şi orchestră, în postura de solistă urmând să evolueze Cristina Anghelescu.

Tiberiu Soare: Întotdeauna întâlnirea cu Cristina Anghelescu a fost o plăcere. Este un muzician extraordinar format la aceeaşi şcioală fantastică, la acel om extraordinar care a fost maestrul Gheorghiu, cel care a fost practic mentorul tururor vârfurilor violonistice din România, şi nu numai.

Seara 100% Mozart  propusă de Orchestra Naţională Radio se va încheia cu Simfonia nr. 39 în Mi bemol major.

Tiberiu Soare: Mozart merită ascultat oricând şi în orice împrejurare şi dacă aveţi ocazia să o faceţi live, atunci nu ezitati şi veniţi în studioul de concert al Sălii Radiodifuziunii Române.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 ianuarie