La un an de la accidentul aviatic din Apuseni, nu există încă un raport oficial privind cauzele tragediei

La un an de la accidentul aviatic din Munţii Apuseni, soldat cu doi morţi şi cinci răniţi, nu există încă un raport oficial privind cauzele producerii tragediei. Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a dat publicităţii astăzi doar o declaraţie provizorie, iar procurorii nu au pus pe nimeni sub acuzare până acum.
În declaraţia provizorie publicată astăzi, Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile trece în revistă etapele parcurse până acum pentru investigarea cauzelor accidentului aviatic de la 20 ianuarie 2014. Specialiştii CIAS precizează că urmează să elaboreze un raport final, însă nu menţionează în ce orizont de timp va fi gata acest document. Procurorii care instrumentează dosarul tragediei aviatice din Apuseni au audiat, pe parcursul a peste 2.300 de ore de anchetă, 209 persoane, dintre care trei părţi civile şi 206 martori, în dosarul accidentului aviatic din Munţii Apuseni, s-au solicitat, de asemenea, relaţii de la peste 40 de instituţii ale statului, însă până acum procurorii nu au pus sub acuzare vreo persoană, fiind începută urmărirea penală in rem, pentru mai multe infracţiuni.
Patru medici, o studentă la medicină şi doi membri ai echipajului se aflau în avionul de mici dimensiuni care s-a prăbuşit din cauze necunoscute, în condiţii meteo dificile, în Munţii Apuseni, în timp ce făcea cursa Bucureşti-Oradea. Medicii urmau să participe la o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 ianuarie)