Ambasada SUA a ales Antreprenorul lunii ianuarie

Ambasada SUA a ales Senator Wine drept “Antreprenorul lunii”. Prin acest program, promovăm persoanele şi companiile din România care au înţeles potenţialul unei idei noi, iar apoi au venit cu o abordare plină de curaj, menită să transforme ideea în realitate. Călătorind prin toată România, vedem personal spiritul inovator şi creativitatea evidente în toate sectoarele economiei. Prin intermediul programului „Antreprenorul lunii”, Ambasada va aduce în prim plan minunaţi antreprenori locali care dezvoltă produse şi servicii într-o mulţime de sectoare, în diverse regiuni din România.
Ceea ce deosebeşte Senator Wine de alţi producători de vin românesc de calitate este atenţia pe care compania o acordă extinderii exporturilor. Cu o rată a exportului de circa 30% din producţia totală, pe pieţe din 20 de ţări, Senator Wine îşi bazează planul de export pe gama variată de soiuri româneşti de struguri de calitate, puţin cunoscute în afara Europei. Peste 100 de angajaţi cu normă întreagă şi 150 de angajaţi cu jumătate de normă produc aproximativ şase milioane de sticle de vin românesc anual. Împreună cu cinci alţi producători, Senator Wine a solicitat şi a primit, în 2011, finanţare UE pentru a-şi promova vinurile în SUA şi a populariza un produs românesc tradiţional pe o piaţă nouă.
Menţionăm că firma producătoare ar beneficia direct de eliminarea barierelor tarifare în cazul adoptării Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP), acord de liber schimb UE-SUA aflat în prezent în stadiu de negocieri. În absenţa taxelor de import pentru vinuri europene, Senator Wine susţine că ar putea să-şi vândă produsele la preţuri cu 15-20% mai mici în Statele Unite ale Americii. Acest lucru i-ar spori competitivitatea în raport cu produsele din alte ţări, mai ales în raport cu cele din ţări care beneficiază în prezent de acorduri de liber schimb cu SUA.
Aplaudăm iniţiativa Senator Wine şi a altor producători români, care depun eforturi să facă un produs românesc de tradiţie cunoscut în întreaga lume. Pe măsură ce România continuă să crească şi să se dezvolte, ea va continua să obţină beneficii graţie antreprenorilor care înfiinţează noi companii, adaptează şi reformează vechi companii, conducând ţara spre viitor.
 
* * *
            Nominalizările pentru „Antreprenorul lunii” se pot trimite la RomanianEntrepreneur@state.gov . Mai multe informaţii despre program puteţi găsi la: http://romania.usembassy.gov/entrepreneur-of-the-month.html. Pentru noutăţi şi alte informaţii, urmăriţi-ne pagina de Facebook, la facebook.com/bucharest.usembassy, şi contul de Twitter @ Ambasada SUA.