Olimpici internaţionali, au fost răsplătiţi de Primăria Capitalei, cu diploma „In Honoris”

Peste 40 de elevi bucureşteni, olimpici internaţionali, au fost răsplătiţi astăzi, de Primăria Capitalei, cu diploma „In Honoris”, cea mai înaltă distincţie a municipalităţii pentru merite şcolare. Ei vor beneficia, de asemenea, de o excursie la Barcelona, în Spania. Primarul general, Sorin Oprescu, le-a mulţumit elevilor pentru performanţe, dar nu i-a uitat nici pe profesorii şi pe părinţii care i-au ajutat să le obţină.

Sorin Oprescu: După cei 7 ani de acasă urmează cei foarte mulţi ani care se desfăşoară în şcoală. Rămâne întâi să facem noi pentru ei ce trebuie să facem şi după aia să ne punem problema când se întorc acasă.

La rândul lor, unii dintre tinerii medaliaţi au declarat că îşi doresc să studieze în străinătate, dar că vor să se întoarcă în ţară pentru a-şi face o carieră.

-: Cheia succesului este să creez cât mai mult, să ţin pasul cu tot ce apare nou în domeniul meu. Mi-aş dori sincer să urmez cursurile facultăţii în străinătate, însă a rămâne în ţară devine o variantă din ce în ce mai fezabilă.

-: Vreau să fac ingineria aeronautică şi să performez în acest domeniu. Chiar dacă voi studia în afară sunt sigur că mă voi întoarce în România  şi voi ajuta la dezvoltarea tehnologiei noastre, să-mi ajut ţara care m-a crescut.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 ianuarie