Beneficiile uleiurilor esențiale: moduri naturale de autovindecare

uleiuri esentiale

Cunoaștem cu toții puterea de zi cu zi a parfumului: modul în care o anumită aromă vă amintește de mama, sau atunci când mirosul restaurantului preferat ne duce cu gândul la prima întâlnire în acel loc. Dar știați că unele mirosuri ne pot îmbunătăți sănătatea?

Uleiurile esentiale ne pot ajuta să ne relaxăm sau să adormim, sau ne pot îmbunătăți aspectul pielii ori digestia – așadar beneficiile lor merg dincolo de un miros plăcut.
„Uleiurile esentiale pot avea un efect de vindecare mentală, fizică și emoțională”, a declarat Brianna Scarpelli, expert în uleiuri esențiale. Le puteți aplica direct pe piele, inhala sau utiliza printr-un difuzor. „

Din punct de vedere tehnic, uleiurile esențiale nu sunt uleiuri deloc, lipsindu-le acizii grași. Mai degrabă, ele reprezintă un component vegetal extrem de concentrat. Este necesară o cantitate mare de plantă pentru a obține o cantitate mică de ulei esențial – 4.000 de kilograme de trandafiri din Bulgaria sunt necesare pentru a obține doar o jumătate de kilogram de ulei esențial, de exemplu. Acesta este motivul pentru care unele uleiuri esentiale sunt deosebit de scumpe.

Existăcâteva sfaturigenerale pentrufolosirea uleiuriloresentialecare se aplicăindiferent de tipul acestuia. Scarpelli ne sfătuiește să utilizăm uleiuriterapeuticede înaltăcalitate: pure,medicinale. Majoritateauleiurilor nuse aplicădirectpe piele, deoarece concentrația marepoate provoca oreacțiesauiritare. Uleiurile esențialear trebui să fiediluate cuapăsau cu unuleicum ar fi cel de jojobasaude migdale. Cu câteva excepții, uleiurile esențiale nu se ingerează.

Următoarele uleiuri vă pot oferi o trusă de prim ajutor pentru o serie de probleme minore de sănătate.

Arborele de ceai: este unul dintre uleiurile care pot fi utilizate cu bune rezultate pentru tratarea problemelor pielii cum ar fi ciupercile și petele. Puteți să tamponați petele sau acneea cu un tampon de bumbac pentru a ajuta curățarea pielii, sau îl puteți aplică în cazul infecțiilor fungice cutanate, cum ar fi piciorul de atlet. Este, de asemenea găsit în componența multor produse de îngrijire a pielii.

lavanda

Lavandă: „Lavanda este unul dintre uleiurile cele mai versatile”, spune Bianca Scarpelli „. Este mult mai cunoscut pentru efectele sale relaxante, dar funcționează și în caz de vânătăi, tăieturi, și iritații ale pielii.” Mirosul de levănțică, poate reduce nivelul de hormoni de stres în sânge. Acesta este un motiv bun pentru a pune câteva picături în apa de baie pentru a vă ajuta să vă relaxați în timpul nopții.

Calendula: florile galbene-portocalii sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de gălbenele. Calendula pot fi utilizate într-o varietate de forme, inclusiv ca ulei esențial. Acesta este deosebit de bun pentru pielea sensibilă și poate fi utilizat pentru a reduce cicatricile provocate de acnee. Puteți pune, de asemenea, câteva picături în apa de baie pentru a calma psoriazisul.

Mușețelul: Este deosebit de bine cunoscut pentru efectele sale relaxante. În acest scop, adăugați câteva picături de ulei esențial de mușetel pe pernă.

Menta: Purifică și stimulează mintea, crescând de asemenea, vigilența mentală. William N. Denver de la Universitatea din Cinncinati a constatat că inhalarea uleiului de mentă a crescut agilitatea mentală cu 28 la sută. Uleiul de mentă este, de asemenea, unul dintre uleiurile ce pot fi ingerate, fiind util în caz de indigestie – se amestecă doar câteva picături în apă și se bea.

Oregano: Este posibil să fi auzit de uleiul de oregano ca un luptător împotriva gripei. Acest ulei cu gust puternic are calități antibacteriene naturale, motiv pentru care mulți cred că poate ajuta în lupta impotriva răcelii și altor boli. Se administrează câteva picături pe limbă – gustul nu este plăcut, dar mulți oameni îl suportă în perioada răcelilor.


Lămâia:
Uleiul de lămâie poate fi folosit nu numai pentru dezintoxicarea corpului, dar poate ajuta, în tratamentul acneei. Dacă doriți o impulsionare a vigilenței, un pic de ulei de lămâie amestecat în părți egale cu ulei de jojoba vă poate ajuta. Datorită proprietăților sale, uleiul esential de lămâie este de asemenea bun pentru creșterea focalizării și concentrării.

Grapefruit: Un alt ulei de citrice, uleiul esențial de grapefruit are proprietăți similare cu uleiul de lămâie. Este o alegere excelentă pentru persoanele care se confruntă cu oboseala și vă poate ajuta în cazul efectelor schimbărilor de fus orar. Este, de asemenea, un antiseptic natural.

Eucalipt: Acesta este un ulei esențial prețios dacă suferiți de răceli frecvente sau de alergii care afectează respirația și congestionează căile respiratorii. Uleiul de eucalipt poate fi utilizat pentru a ameliora durerile musculare și ajută la curățarea sinusurilor. De asemenea, are multe proprietăți antibacteriene și este cunoscut pentru stimularea sistemul imunitar. Folositi-l într-un vaporizator în cazul unui piept congestionat sau aplicați-l diluat în interiorul nasului pentru a calma congestia nazală. Nu-l ingerați și nu-l utilizați pe piele nediluat, deoarece poate fi iritant.

Traducere si adaptare: Carmen Oprea

www.huffingtonpost.ca