Evoluţia democraţiei pe continent şi lupta împotriva corupţiei – dezbatere organizată de Fundaţia „Solidaritatea Culturală Română”

Evoluţia democraţiei pe continent şi lupta împotriva corupţiei au fost analizate, astăzi, de diplomaţi şi profesori universitari la dezbaterea organizată de Fundaţia „Solidaritatea Culturală Română”. Cei prezenţi au evaluat şi România, cu plusuri şi minusuri.

Fostul ministru de externe, Cristian Diaconescu, a declarat că drumul României către democraţie nu a fost unul uşor, pentru că în ţara noastră s-au schimbat legi şi instituţii, dar mai ales mentalităţi cu privire la funcţionarea justiţiei şi a educaţiei şi – spunea Cristian Diaconescu – în această privinţă, a fost cel mai greu, dar s-au făcut progrese semnificative. Prezent la aceeaşi dezbatere, ambasadorul Franţei în România, François Saint-Paul, a lăsat să se înţeleagă că ţara noastră putea face mai mult pentru consolidarea sa pe calea democraţiei. El a vorbit despre faptul că în România sărăcia a crescut, iar administraţia este ineficientă, din cauza politizării excesive. Cu toate acestea, spunea înaltul reprezentant diplomatic al statului francez, trebuie remarcate şi progresele înregistrate de România în perioada de tranziţie către democraţie, eforturile pe care ţara noastră le face în continuare, pentru a deveni un stat eficient.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 ianuarie