Inspectorii NATO vor vizita brigada de infanterie motorizată din Samara

Presa anunţa că inspectorii NATO vor vizita brigada de infanterie motorizată din Samara, Rusia, pe care autorităţile de la Kiev o consideră implicată în conflictul din estul Ucrainei. Grupul de inspectori militari ai NATO vor efectua o inspectie a unităţilor militare din Samara. Vizita, care a debutat luni şi se va încheia pe 28 ianuarie, a fost organizată conform Documentului de la Viena privind măsurile de creştere a încrederii şi securităţii, semnat în 2011.

Potrivit postului de radio Svoboda, şeful Direcţiei asupra controlului privind respectarea acordurilor internaţionale din cadrul Ministerul Apărării din Rusia, Serghei Rîjkov, a declarat că un grup de inspectori din SUA vor vizita brigada 23 infanterie motorizată dislocată în oraşul Samara. Surse din Ministerul Apărării din Rusia au anunţat că, în timpul vizitei de la Samara, experţii militari americani vor verifica efectivele forţelor militare şi planul de desfăşurare a unităţilor militare şi a tehnicii de luptă.

„În cadrul unui briefing inspectorii vor face cunoştinţă cu informaţia privind brigada de infanterie motorizată din Samara şi vor  cunoaşte personalul militar şi principalele sisteme de tehnică de luptă”, se menţionează într-un comunicat. Brigada 23 infanterie motorizată din Samara a fost înfiinţată pe 1 iunie 2009. Jurnaliştii din Ucraina au publicat numeroase articole în care specificau că brigada de infanterie motorizată din Samara a luat parte la luptele din Luhansk şi din Crimeea.

www.rosbalt.ru  – 27 ianuarie