Aspecte privind reformarea sectorului de securitate şi intrarea Ucrainei în NATO, discutate de grupul comun Ucraina-NATO

Grupul de lucru comun Ucraina – NATO pentru problemele reformei militare a discutat astăzi, la Bruxelles, aspecte referitoare la reformarea sectorului de securitate şi intrarea Ucrainei  în NATO. După cum se arată pe site-ul Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, şeful delegaţiei ucrainene, adjunct al secretarului  Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, general-colonel Mihail Koval, a relatat despre securitatea în Uraina, despre creşterea capacităţii de apărare, precum şi despre rezultatele actuale ale colaborării dintre Ucraina şi NATO. „O atenţie specială a fost acordată dezvoltării pe mai departe a relaţiilor Ucrainei cu NATO ţinându-se cont de renunţarea de către statul nostru la politica de nealiniere şi de declararea cursului politic de aprofundare a colaborării cu NATO. Partea ucraineană a subliniat faptul că problema intrării Ucrainei în NATO va fi de actualitate numai după ce reformele sistemice vor fi implementate cu succes, precum şi după organizarea unui referendum la nivelul întregii Ucraine, în conformitate cu legislaţia acestei ţări” – se arată în comunicat.
La rândul lor, reprezentanţii ţărilor membre NATO au arătat rolul deosebit de important pe care îl are în colaborarea reciprocă practica mecanismul Grupului de lucru comun Ucraina – NATO pentru problemele reformei militare. Reprezentanţii ţărilor membre NATO au subliniat importanţa întăririi potenţialului militar al Ucrainei şi au stabilit direcţiile susţinerii pe viitor a Ucrainei în reformarea sectorului de securitate şi apărare în conformitate cu standardele euro-atlantice.

www.interfax.ru – 27 ianuarie