Declaraţii ale ministrului de finanţe, Darius Vâlcov, după şedinţa de guvern

Guvernul intenţionează să solicite Comisiei Europene o modificare a calendarului de atingere a obiectivelor bugetare pe termen mediu astfel încât să poată folosi mai mulţi bani pentru investiţii în infrastructură, în special pentru construcţia de autostrăzi, a anunţat ministrul finantelor, Darius Vâlcov. El a cerut astăzi sprijin parlamentarilor din Comisia de specialitate pentru această iniţiativă guvernamentală.

Darius Vâlcov: Aş dori ca săptămâna viitoare să avem o întâlnire şi pe această temă, pentru că cel târziu în aprilie, când vom avea solicitarea oficială către Comisiei Europene, aş vrea să fie un sprijin şi o susţinere totală atât din partea Parlamentului, cât şi a Guvernului, a tuturor forţelor politice, pentru ca această reevaluare ar duce la creşterea alocării pentru investiţii în România în următorii patru ani de zile şi cred că este un interes comun.

Ministrul de finanţe a mai spus că i-a informat deja pe omologii săi din UE despre intenţia Guvernului de la Bucureşti. Darius Vâlcov a explicat că în lipsa unei derogări bugetare de la Bruxelles, România va reuşi doar în 50 de ani să atingă nivelul mediu european de kilometri de autostradă raportat la suprafaţă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 ianuarie