Biroul Permanent a aprobat în unanimitate să se includă „Ora premierului şi a miniştrilor”

Conducerea Camerei Deputaţilor doreşte să modifice regulamentul de funcţionare a instituţiei pentru a include „Ora premierului şi a miniştrilor”, după modelul european. În fiecare lună, şeful Guvernului va avea o intervenţie pe teme de politică internă.

Biroul Permanent a aprobat în unanimitate, ca premierul Victor Ponta să prezinte la începutul săptămânii viitoare principalele proiecte ale Guvernului, în celelalte zile de luni, miniştrii sunt cei care vor face prezentări pe o temă stabilită. Pe de altă parte, membrii Biroului Permanent au decis, în unanimitate, ca deputaţii care au absentat de la comisiile unde s-a dezbătut legea insolvenţei să fie sancţionaţi.

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor: Să-i sancţioneze pe cei care au rămas în vacanţă, pentru că noi suntem în vacanţă, ne place să fim în vacanţă. Indiferent că sunt colegii mei de la PSD, nu m-am născut în funcţia asta, dacă vor să mă schimbe, dar să terminăm odată cu ipocriza asta. Vrem să susţinem un proiect de lege, după care ne trezim, colegii noştri nu vin la comisie, iar dumneavoastră prezentaţi o Comisie Juridică sau Comisie de Buget-Finanţe în care găsiţi ministrul Vâlcov fără colegi. Acei colegi care au lipsit să fie sancţionaţi conform regulamentului, de către Comisia Juridică.

Valeriu Zgonea a mai anunţat, că în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor de la începutul săptămânii viitoare se va luat act de încetarea mandatului de deputat al liberalului Petre Roman. În altă ordine de idei, birourile permanente reunite au decis completarea atribuţiilor Comisiei de Cod Electoral, aceasta va trebui să discute şi despre modificare legislaţiei privind partidele politice şi finanţarea acestora.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 ianuarie