În România, riscul de sărăcie sau excluziune socială în rândul copiilor este cu 10% mai mare decât în cazul populaţiei adulte

Unul din cinci români se zbate în sărăcie, iar unul din trei trăieşte cu lipsuri materiale severe, astfel încât nu îşi poate cumpăra cele necesare unui trai decent, arată statistica oficială. În plus, încă mai sunt în România copii care nu au mers niciodată la şcoală. Pornind de la aceste probleme a fost elaborată Strategia Naţională anti-sărăcie 2014 – 2020. Astăzi, acest plan va fi dezbătut de societatea civilă, la discuţii fiind aşteptat şi premierul Victor Ponta.
În România, riscul de sărăcie sau excluziune socială în rândul copiilor este cu 10% mai mare decât în cazul populaţiei adulte. Există inegalităţi şi în ceea ce priveşte acoperirea cu servicii medicale de bază. Guvernul României abordează aceste fenomene printr-o strategie privind incluziunea socială şi reducerea sărăciei, ce se află în dezbatere publică până pe 10 februarie. În acest context, Fundaţia  Friedrich Ebert România organizează o dezbatere cu reprezentanţi ai societăţii civile, ai sindicatelor şi ai mediului academic pe marginea planului naţional anti-sărăcie şi promovare a incluziunii sociale 2014-2020. La eveniment este aşteptat să participe şi premierul Victor Ponta.
Proiectul Strategiei anti-sărăcie 2014 – 2020 poate fi consultat pe site-ul Ministerului Muncii.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (29 ianuarie)