Teme abordate în cadrul discuţiilor dintre reprezentanţii FMI cu cei ai sindicatelor şi ai oamenilor de afaceri

Misiunea delegaţiei Fondului Monetar Internaţional continuă în ţara noastră. Reprezentanţii FMI au discutat cu cei sindicatelor şi ai oamenilor de afaceri.

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a precizat, după întrevedere, că experţii financiari internaţionali sunt nemulţumiţi de absenţa reformelor la nivelul administraţiei publice şi al companiilor de stat. Hossu a mai spus că salariul minim, evoluţia locurilor de muncă, impactul reducerii CAS şi legislaţia muncii au fost subiectele abordate în cadrul discuţiilor. Liderul Cartel Alfa a mai spus că i-a informat pe reprezentanţii FMI despre nivelul ridicat al evaziunii pe piaţa muncii. Delegaţia Fondului Monetar Internaţional a discutat ieri si cu reprezentanţii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România. Preşedintele acesteia, Florin Pogonaru, a declarat pentru Agerpres că reprezentanţii organismelor financiare internaţionale consideră că ţara noastră este încă o economie fragilă care are nevoie de rezerve bugetare ceva mai mari pentru a fi protejată în faţa unor şocuri. Pogonaru a subliniat că în discuţiile cu reprezentanţii FMI au fost abordate subiecte ample, de la energie, la fonduri europene, dar şi aspecte elgate de modificarea Codului Fiscal.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Andrea Schaechter, este în România până la 10 februarie, pentru a treia evaluare a acordului preventiv, aflat în derulare. Primele două evaluări ale actualului acord au fost făcute în prima parte a anului trecut.