Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, a cerut încuviinţarea arestării preventive a judecătorului CCR, Toni Greblă

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, i-a cerut, în această după-amiază, procurorului general să sesizeze Biroul Permanent al Senatului pentru încuviinţarea arestării preventive şi trimiterea în judecată a judecătorului Curţii Constituţionale Toni Greblă. Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat astăzi că cererea încuviinţării arestării nu poate schimba statutul de judecător al lui Toni Greblă.

Augustin Zegrean: Faptul că s-a cerut ridicarea imunităţii, de fapt încuviinţarea arestării, nu schimbă situaţia, pentru că numai în cazul în care va fi trimis în judecată, el va fi suspendat din funcţia de judecător. Soluţia este, până al urmă, la dumnealui, dacă-şi dă demisia sau nu şi-o dă.

Realizator: Preşedintele Curţii a adăugat că judecătorul Toni Greblă nu şi-a exprimat dorinţa de a-şi da demisia. În schimb, judecătorul Toni Greblă este uimit de acuzaţiile care i se aduc şi îşi afirmă în continuare nevinovăţia.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 februarie