Filmul „De ce eu?”, de Tudor Giurgiu, are premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin

Filmul „De ce eu?” de Tudor Giurgiu va avea, astăzi, premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin. Pelicula va concura cu alte peste 30 de lungmetraje de ficţiune din 29 de ţări. Regizorul Tudor Giurgiu i-a declarat, cu puţin timp în urmă corespondentului RRA, Pompilius Onofrei, că filmul a suscitat un interes deosebit, fiind deja vândute toate biletele.

Tudor Giurgiu: Sunt foarte curios să văd ce vor înţelege spectatorii berlinezi, şi nu numai, din toată lumea, dintr-o poveste care, da, este românească, porneşte de la cazul procurorului Panait care s-a sinucis în anul 2002, dar pune, cred, sub lupă raporturile între individ şi putere, între oameni tineri şi sistem, între valorile morale proprii ale fiecăruia şi valorile sistemului. Aştept cu mare interes să văd reacţia spectatorilor. Aceasta este prima prezentare publică a fimului la Berlin, urmând ca premiera oficială să fie în ziua de 11 februarie, la ora 7:30.

Realizator: Filmul, realizat de Tudor Giurgiu, este inspirat din tragedia procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în anul 2002, la vârsta de 29 de ani, după ce a încerca să rezolve un complicat caz de corupţie la nivel înalt.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 februarie