Întrevederea preşedintelui Senatului României cu E.S. domnul Xu Feihong, ambasadorul al Republicii Populare Chineze la Bucureşti

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu l-a primit astăzi, 5 februarie 2015, în vizita de prezentare, pe E.S. domnul Xu Feihong, noul ambasador al Republicii Populare Chineze la Bucureşti.

Preşedintele Senatului i-a urat noului ambasador chinez mult succes în activitatea sa diplomatică în România şi a apreciat că „relaţiile bilaterale dintre cele două ţări au o bază solidă, ceea ce constituie un avantaj pentru colaborarea pe viitor a celor două state”.

De asemenea, Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că la nivelul guvernelor celor două ţări s-au initiat şi vor fi dezvoltate o serie de proiecte mari în domeniul energetic şi de infrastructură.

La rândul său, ambasadorul Republicii Populare Chineze a apreciat că „pe plan politic, relaţia dintre România şi China este rar întâlnită”. Totodată, E.S. domnul Xu Feihong a afirmat că, pentru colaborarea în domeniul economic dintre cele două ţări, este nevoie de o baza solidă. Astfel, se impune studierea de către specialiştii chinezi a legislaţiei României şi a UE pentru ca politicile Republicii Populare Chineze să se coreleze cu politica europeană în domeniul economic.

În finalul întrevederii, ambasadorul chinez a reînoit invitaţia adresată Preşedintelui Senatului de a vizita Republica Populară Chineză, data vizitei urmând a fi stabilită pe canale diplomatice.