Ministrul dezvoltării regionale, Liviu Dragnea, a fost audiat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul referendumului din 2012

Ministrul dezvoltării regionale, Liviu Dragnea, a fost audiat de Înalta Cute de Casaţie şi Justiţie în dosarul referendumului din 2012 privind demiterea preşedintelui. Liviu Dragnea este acuzat de procurorii DNA că ar fi fraudat referendumul folosindu-şi influenţa pentru a chema oamenii la vot prin mai multe mijloace: un sistem informatic sau discuţii cu liderii consiliilor judeţene şi membrii de partid. Preşedintele exercutiv al PSD a respins toate acuzaţiile procurorilor.
Liviu Dragnea: „Consider că prezenţa la vot nu poate fi considerată un folos necuvenit pentru un partid. Dimpotrivă, la referendum cetăţenii sunt chemaţi să spună da sau nu la o întrebare. Cel mult se poate vorbi despre un folos dacă rămânem în aceeaşi logiocă, pentru poopor, iar în cazul poporului nu cred că putem vorbi de foloase necuvenite”.
Liviu Dragnea a mai spus că în acest dosar ar mai trebui audiat şi Victor Ponta în calitatea sa de preşedinte al partidului. El a precizat că premierul a cerut încă din faza de urmărire penală sa fie audiat ca martor, iar instanţa i-a respins cererea.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 februarie)