Comisia juridică a avizat favorabil cererile de arestare şi de începere a urmăririi penale în cazul Elenei Udrea

Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a dat în această seară aviz pozitiv pentru toate cererile procurorilor de încuviinţare a începerii urmăririi penale şi a arestării preventive pentru Elena Udrea, deputat şi fost ministru al Dezvoltării. Solicitările procurorilor din dosarele Gala Bute şi Microsoft vor fi supuse votului plenului Camerei Deputaţilor, mâine.

Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor: Comisia juridică nu stabileşte nici vinovăţii şi nici nevinovăţii. Plenul nu votează raportul Comisiei juridice. Plenul votează solicitarea Parchetului sau a Ministerului, după caz, luând în calcul sau nu aşa-numita recomandare prin raport sau viziune pe care a avut-o Comisia juridică pe acest subiect.

În această seară, Elena Udrea le-a solicitat deputaţilor jurişti să încuviinţeze solicitările de începere a urmăririi penale, dar i-a rugat să nu fie de acord cu solicitarea de încuviinţare a arestării preventive, deoarece a susţinut că nu s-ar putea apăra de acuzaţiile procurorilor dacă ar fi cercetată în arest.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 februarie