Protest în Piaţa Operei din Timişoara

Aproximativ 150 de persoane din Timişoara, Deva şi Arad, care au credite în franci elveţieni, protestează, la această oră, în Piaţa Operei din Timişoara. Ei cer conversia în lei a creditelor şi susţin că, din cauza creşterii bruşte a cursului de schimb valutar, nu-şi mai pot achita ratele, riscând să-şi piardă locuinţele.
-: Protestăm împotriva modului în care suntem trataţi de către bănci, împotriva faptului că noi plătim de opt ori valoarea creditelor pe care le-am luat, iar băncile îşi păstrează profitul intact. Protestăm împotriva faptului că BNR nu ia niciun fel de măsură, chiar dacă era de datoria BNR-ului să facă acest lucru dinainte de a permite să se întâmple această creditare iresponsabilă.
-: Soluţia este cea pe care o propune şi Directiva europeană nr. 17/2014, respectiv denominarea sau conversia creditelor în valută la cursul istoric+20%. Noi, în şapte ani de zile, de la 2,3 am ajuns să plătim francul la 3,8.
-: Chiar nu am posibilitatea de achitare. Îmi doresc din tot sufletul să îmi achit acest credit. Îmi cunosc responsabilităţile, dar, din nefericire, nu am această oportunitate.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (8 februarie)