Mafia plănuia asasinarea lui Michael Jackson – potrivit unei biografii a fostului său impresar

Controversele şi speculaţiile legate de viaţa lui Michael Jackson au fost multe şi diferite. Dar puţine pot egala ceea ce se afirmă într-o carte bazată pe jurnalele şi filmele private ale fostului său impresar Frank DiLeo, care urmează să apară  în curând pe piaţă. DiLeo s-a ocupat de cariera megastarului în perioada sa de apogeu din anii ’80. A decedat în 2011, la 63 de ani, la doi ani după Michael Jackson, în urma unor complicaţii suferite după o operaţie pe cord. El este cunoscut mai ales din filmul „Goodfellas – Băieţi buni” al lui Martin Scorsese, în care a jucat rolul mafiotului Tuddy Cicero.
New York Post relatează că impresarul a vorbit în numeroase filmări şi discuţii personale despre Michael iar acestea au fost compilate acum într-o biografie postumă a lui DiLeo, scrisă de fostul său partner de afaceri Mark Lamica şi intitulată:  „DiLeo – I’m gonna set the record straight” (n.n – voi lămuri lucrurile).

mickeleo
Frank DiLeo şi Michael Jackson pe platoul de filmare al videoclipului „Bad” – 1987

Acesta din urmă scrie că DiLeo a povestit că avea cunoştinţă despre un plan al Mafiei de a-l ucide pe Michael Jackson şi relatează cum a reuşit să-l prevină folosindu-se de toate relaţiile sale.
DiLeo a vorbit foarte mult şi despre înfăţişarea mereu în schimbare a lui Jackson. Lamica scrie: „Michael i-a mărturisit lui Frank într-o convorbire telefonică de ce recurge la operaţii: nu putea să suporte asemănarea sa cu tatăl, Joseph Jackson, atunci când se privea în oglindă”. Este deja cunoscut faptul că starul a avut o relaţie extrem de dificilă cu părintele său. „Frank îl sfătuia să înceteze să se mai opereze pentru că va deveni de nerecunoscut pentru fanii săi.”
Lamica a mai anunţat că volumul va conţine detalii şi despre ferma Neverland şi anumite acuzaţii lansate de DiLeo la adresa unor nume mari din industria muzicală, de care s-a simţit exploatat.
Data lansării nu a fost încă stabilită, iar cei implicaţi în administarea averii lui Michael Jackson urmează să se pronunţe asupra acestor afirmaţii.

Surse:  New York Post, Daily Mirror

Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă