NATO se confruntă, în acest moment, cu provocări complexe la graniţele unor state membre, a declarat ambasadorul american Douglas Lute

Ambasadorul Douglas Lute, reprezentatul american la NATO, a declarat că Alianţa se confruntă în acest moment cu provocări complexe la graniţele unor state membre. El a reafirmat că amplasarea de centre de comandă militară ale NATO în România, Bulgaria, Polonia, Estonia, Letonia şi Lituania nu trebuie percepută ca o ameninţare.

„Fiecare din aceste ţări va găzdui un mic centru de comandă militară şi aici vorbim de mai puţin de 100 de militari în fiecare ţară NATO, deci în jur de 600 de militari în toate aceste ţări. În fiecare centru de comandă vor exista experţi în operaţii militare, în logistică şi comunicaţii, care vor colabora cu autorităţile din ţara gazdă” – a declarat Douglas Lute.

Douglas Lute a făcut referire, în context, la decizia de săptămâna trecută a miniştrilor apărării din statele Alianţei Nord Atlantice privind întărirea capacităţilor NATO în estul Europei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 februarie