Senatorii au avizat începerea urmăririi penale împotriva foştilor miniştri Ion Ariton şi Varujan Vosganian

Plenul Senatului va dezbate astăzi rapoartele prin care Comisia Juridică a acestei camere a parlamentului a avizat în două rânduri favorabil cererile procurorilor de încuviinţare a începerii urmăririi penale a senatorilor Ion Ariton şi Varujan Vosganian, foşti miniştri ai economiei. Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc, a subliniat că rediscutarea, ieri, a rapoartelor s-a datorat cererii formulate de senatorii Ariton şi Vosganian de a fi audiaţi în comisie. Preşedintele Cătălin Boboc a precizat că anterior cei doi senatori nu au depus la dosar nici un punct de vedere şi nici nu au venit pentru a-şi susţine cauza.

Cătălin Boboc: Ambii colegi senatori au argumente, unele dintre ele chiar solide, aş spune, numai că nu în faţa comisiei va trebui să fie reprezentate pentru că nu poate comisia da niciun fel de descărcare, din punctul ăsta de vedere. Au existat chiar solicitări exprese din partea dumnealor, cele de a putea merge în faţa instanţei pentru a-şi susţine nevinovăţia.

Ion Ariton este acuzat de participare improprie la abuz în serviciu şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite în dosarul Gala Bute, iar Varujan Vosganian de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare în dosarul Romgaz.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 februarie