Designerul român Alexandra Popescu-York își va prezenta, pentru a treia oară consecutiv, noua colecție la Couture Fashion Week, din New York

GranD'Or Runway Finale 1Artistul-designer new-yorkez, Alexandra Popescu-York, își va prezenta duminică, 15 februarie 2015, la ora 18.00, cea mai recentă colecție, intitulată “Âme de l’artiste” (,,Suflet de artist”), în cadrul celei de-a 21-a ediție a Couture Fashion Week, din New York.

Pentru Alexandra Popescu-York este cel de-al treilea sezon consecutiv al prestigiosului eveniment de modă la care participă. Alexandra Popescu-York este singurul artist-designer din cadrul acestui important eveniment, care, până în momentul de față, și-a prezentat – simultan – o colecție de modă couture, precum și expoziție de pictură.

Născută și crescută în capitala României, la București, Alexandra Popescu-York și-a început călătoria în lumea artistică de la vârsta de trei ani, influențată de mama sa. Instruită de renumiți artiști și profesori, ea a studiat designul vestimentar și arta plastică, la Universitatea de Arte din București.

GranD'Or Runway Finale 2Având un bogat palmares de expoziții și show-uri de modă pe plan național și internațional, cu o artă emoțională puternică și simbolică, stilul unic al Alexandrei Popescu-York construiește o punte ce leagă designul vestimentar cu artele și își pune amprenta – în mod remarcabil – pe scena modei new-yorkeze, prin colecții memorabile de couture. Conceptul acestei prezentări este bazat pe faptul că artiștii sunt individualități complexe, uneori greu de înțeles, care trăiesc în propria lor lume, suprarealistă.

Alexandra își aduce la viață propria viziune – prin juxtapunearea diferitelor elemente neconvenționale –, dar creează o armonie fără cusur, ce caracterizează creația vestimentară de clasă.

Byzantine IIIColecția “Âme de l’artiste” transpare prin siluete Art Deco, tehnici de croitorie inovative și materiale textile sofisticate – un stil unic, ce caracterizează pe artistul-designer Alexandra Popescu-York.

Prezentarea de modă a Alexandrei Popescu-York se va ține în centrul New Yorkului, la Hotel Crowne Plaza Times Square, pe data de 15 februarie 2015, la ora 18.00.

Pentru mai multe informații, vizitați site–ul oficial al Couture Fashion Week New York: http://www.couturefashionweek.com