Black Day

images11Black Day este o sărbătoare „neoficială” din Coreea de Sud, o sărbătoare a singuraticilor. Pentru sărbătorirea dragostei în Coreea nu există doar o zi cum este pe întregul mapamond, Valentine’s Day ci sunt douăsprezece. Astfel că în fiecare lună, pe data de 14 se sărbătoreşte dragostea în mai multe moduri.

In această zi neagră, tinerii care sunt singuri se îmbracă în negru sau culori închise şi mănâncă împreună cu prietenii (care sunt tot singuri) jajamyeon-tăieţei cu sos negru de fasole sau alte mâncăruri închise la culoare reprezentând tristeţea lor din simplul motiv că sunt singuri.

000802ab8045096e362651

Black Day este o zi a celor care nu s-au întâlnit sau nu au schimbat dulciuri de Valentine’s Day sau de White Day.

De Valentine’s Day fetele dăruiesc băieţilor daruri, un exemplu fiind ciocolata. In schimb, de White Day, o zi care îşi are originea în Japonia, băieţii le oferă cadouri fetelor.

Această tradiţie a Zilei Negre a început în anii ’90 iar mâncatul jajamyeon-ului în această zi a devenit popular deoarece sunt ieftini şi dificil de mâncat (asta îi permite celui care îi mănâncă să facă mizerie pe masă exprimându-şi astfel starea sufletească de tristeţe) dar în acelaşi timp şi delicioşi.

Pentru unii coreeni această zi nu e chiar neagră deoarece ei o privesc ca pe un prilej de a sărbători faptul că încă mai sunt singuri dar şi un moment propice ca să îşi caute un prieten/prietenă.