Preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, a fost pusă sub acuzare

Preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, a fost pusă sub acuzare astăzi de un procuror, care a validat acuzaţia de îngrădire a justiţiei formulată înainte de moartea sa de către procurorul Alberto Nisman. La începutul acestei luni, presa argentiniană a informat că procurorul Nisman, a cărui moarte neelucidată a zguduit Argentina, intenţiona să ceară Parlamentului arestarea preşedintei Kirchner. Sorin Moţatu, cu mai multe informaţii:

Reporter: Anchetatorii însărcinaţi să stabilească circumstanţele morţii procurorului argentinian au anunţat că au descoperit într-un coş de gunoi din apartamentul în care acesta a fost găsit mort o ciornă de 26 de pagini în care preşedintele Cristina Kirchner era acuzată că a îngrădit justiţia. În urma unei anchete procurorul stabilise că preşedintele favorizase nepedepsirea unor cetăţeni iranieni consideraţi responsabili pentru atentatul terorist din 1994.

În urmă cu două decenii o camionetă încărcată cu explozibil a distrus Amia, un centru al comunităţii evreieşti, atac soldat cu 86 de morţi. Primele elemente ale autopsiei comunicate până acum de procuratură duc cu gândul la o sinucidere, dar majoritatea argentinienilor se întreabă de ce s-ar sinucide un procuror care ar fi trebuit să prezinte a doua zi în faţa Congresului acuzaţiile faţă de preşedintele Cristina Kirchner şi faţă de alţi înalţi funcţionari argentinieni.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 februarie