Partidul Naţional Liberal va propune constituirea a două comisii parlamentare de anchetă, la Senat şi Camera Deputaţilor

Partidul Naţional Liberal va propune constituirea a două comisii parlamentare de anchetă, la Senat şi Camera Deputaţilor, a anunţat, astăzi, purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuţ Stroe. Prima ar trebui să ancheteze modul în care se desfăşoară lucrările la Autostrada Comarnic-Braşov, iar cea de-a doua felul în care sunt cheltuiţi banii din fondul de rezervă aflat la dispoziţia primului ministru.

Ionuţ Stroe a declarat ca Raportul Curţii de Conturi relevă faptul că banii aflaţi la dispoziţia primului ministru au fost alocaţi după criterii politice, netransparente şi, bineînţeles, în afara scopului pentru care s-a creat acest fond. În legătură cu situaţia Autostrăzii Comarnic-Braşov, motivul care stă la baza acestei solicitări ţine de costurile extrem de ridicate la care se ridică acest proiect şi, bineînţeles, explicaţii aşteptăm în legătură cu modul în care s-a tot amânat luarea unei decizii finale.

Ionuţ Stroe a mai precizat că cei doi co-preşedinţi ai PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, vor discuta astăzi cu senatorii liberali pentru a se asigura că incidente precum respingerea cererii de începere a urmăririi penale a senatorului Varujan Vosganian nu se vor mai repeta, ne-a transmis redactorul nostru Alina Bordeiaşu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 16 februarie