Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, despre schimbarea majorităţii parlamentare şi implicaţiile acesteia

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, spune că dacă majoritatea parlamentară din această Cameră se va schimba şi se va pune problema înlocuirii sale, nu se va ”crampona” de funcţia pe care o deţine în prezent.

Călin Popescu-Tăriceanu: Poziţia pe care o ocup este rezultatul unui vot al actualei majorităţi parlamentare. Dacă se va schimba majoritatea parlamentară, atunci sigur se poate pune problema alegerii unui nou preşedinte al Senatului, unui alt preşedinte al Senatului. Eu nu mă cramponez de această funcţie.

Realizator: Întrebat dacă reprezentanţii grupului PNL din Senat au înaintat Biroului Permanent al acestei Camere semnăturile strânse în vederea întocmirii unui proiect de hotărâre privind revocarea sa din funcţie, Călin Popescu-Tăriceanu a spus că, până în momentul de faţă, nu are cunoştinţă de aşa ceva. Redactorul RRA Alina Stănuţă reaminteşte că săptămâna trecută senatorul Mircea Geoană a anunţat că sunt reunite condiţiile pentru o schimbare de majoritate la Senat, care se va concretiza în maximum o săptămână, urmând ca ulterior să se producă o schimbare similară şi la Cameră, fapt ce va conduce şi la schimbarea guvernului.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 februarie