Vladimir Putin va efectua marţi o vizită oficială la Budapesta

Vizita de mâine a lui Vladimir Putin la Budapesta poate avea o importanţă determinantă din punct de vedere al securităţii energetice a Ungariei – a afirmat Péter Szijjártó, ministrul ungar pentru afaceri externe şi relaţii economice internaţionale. Péter Szijjártó a menţionat că Rusia va îndeplini şi în următorii ani un rol cheie în Europa Centrală, în privinţa aprovizionării cu energie, de aceea consultările sistematice sunt necesare. Ministrul ungar a accentuat că la sfârşitul anului va expira acordul semnat cu Moscova privind achiziţionarea pe termen lung a gazului rusesc, aşa încât preşedintele rus şi prim-ministrul ungar vor discuta cu siguranţă şi despre încheierea unui nou acord.

Viktor Orbán, prim-ministrul ungar: Guvernul Ungariei are obligaţia să asigure pe termen lung aprovizionarea ţării cu energie. Sperăm că vom reuşi să ne apropiem de un acord, pe baza căreia aprovizionarea Ungariei cu energie va fi asigurată.

Realizator: Mâine vor fi restricţii de circulaţie în mai multe sectoare ale Budapestei, ca urmare a vizitei în capitala ungară a preşedintelui rus, Vladimir Putin, şi a delegaţiei sale. Conform comunicatului Comandamentului General al Poliţiei din Budapesta, restricţiile de circulaţie vor afecta, între altele, tronsoanele de drum care fac legătura cu autostrăzile M3, M5 şi M0, zonele Piaţa Eroilor, Cimitirul Fiumei, Palatul Sándor, Piaţa Kossuth, bulevardele Üllöi şi Andrássy, precum şi mai multe poduri.

MR1 RADIO KOSSUTH BUDAPESTA  – 16 februarie