Japonia: Concept futurist de parcare subterană pentru biciclete

Un film postat zilele acestea pe Internet demonstrează că Japonia îşi merită pe deplin titulatura de ţara tehnologiei şi mai arată că edilii se gândesc  deja la soluţii extrem de avansate pentru parcări, cum ar fi cele de biciclete.

Bărbatul din imagini foloseşte un astfel de sistem de parcare sofisticat, prin care bicicleta îi este pur şi simplu absorbită de un ansamblu de mecanisme ameţitoare, care o duc într-o lume subterană ordonată şi lipsită de riscuri. O lume unde lanţurile de securizare sunt inutile şi unde nu se va trezi cu o roată lipsă.

Deşi parcările subterane pentru biciclete sunt deja un lucru comun în Japonia, noul concept inovativ elaborat de compania Giken Seisakusho Co. ne dovedeşte că japonezii nu se opresc din evoluţie. Parcarea are protecţie anti-seismică şi poate adăposti circa 200 de biciclete standard, timpul necesar pentru plasarea vehiculului fiind de 13 secunde. Accesul se face pe baza unor carduri care costă 15 dolari pe lună, un preţ mult mai bun în comparaţie cu cel al unei biciclete furate.

http://youtu.be/LLJ1bkMz5Aw

www.mashable.com

Traducerea: Bianca Ioniţă