Cele mai noi jucării prezentate la Toy Fair 2015 – New York

În fiecare an, companiile producătoare de jucării din toată lumea se reunesc la New York la cel mai mare târg de acest gen, Toy Fair. Cele mai neobişnuite, revoluţionare şi interesante jucării prezentate aici atrag atenţia deopotrivă părinţilor, copiilor şi firmelor din domeniu. Iată câteva noutăţi care vor ajunge în magazinele din toată lumea în 2015, spre deliciul celor mari şi al celor mici:

Păpuşa inteligentă „Hello Barbie”

1

Regina păpuşilor, Barbie, a fost ani la rând un confident al copiilor, dar acum poate să le şi vorbească. Şi nu este vorba de doar câteva fraze înregistrate. Hello Barbie este un dispozitiv ultramodern care se poate conecta la reţelele wireless pentru a accesa o bază de date online care furnizează opţiuni de recunoaştere vocală şi inteligenţă artificială.
Ea va putea astfel învăţa ceea ce-i place sau nu unui copil şi va stoca aceste informaţii pentru a le utiliza în conversaţii complexe. În afara faptului că este inteligent, noul model Barbie are acum şi articulaţii ale membrelor, ceea ce îi va permite să poarte încălţăminte şi accesorii de tot felul. Este posibil să fie pusă pe piaţă până de Crăciun, iar preţul estimat este de circa 75 de dolari.

Maşina timpului din filmul „Înapoi în viitor”

2

Maşina DeLorean, cu ajutorul căreia se putea călători în timp, a fost una dintre cele mai interesante piese de butaforie din istoria filmului, dar suvenirurile reuşite de acest gen sunt foarte scumpe, pentru că realizarea lor este migăloasă. Un model al maşinii timpului numit Hot Wheels Elite DeLorean va ajunge anul acesta pe piaţă la preţul deloc mic de 300 de dolari. Recenziile celor care au văzut-o la târg spun însă că face toţi banii, pentru că este foarte bine construită, cu multe detalii şi componente detaşabile, lumini şi efecte de sunet, care îi pot satisface până şi pe cei mai pretenţioşi fani. Punctul de atracţie îl reprezintă dispozitivul celebru care o dată acţionat făcea posibilă călătoria în timp.

Pisica de companie Zoomer Kitty

3
În teorie, animalele de companie sunt un mod foarte util de a-i învăţa pe copii să fie responsabili şi să aibă grijă de o altă fiinţă. Dar pentru că nu întotdeauna este posibil să le cumpăraţi un căţel sau o pisică sau pentru că uneori ei se plictisesc foarte repede de animăluţul viu, creatorii de jucării s-au gândit la o alternativă virtuală. Jucăria Zoomer Kitty este foarte activă în preajma copilului, are nevoie de atenţie pentru a interacţiona cu el, pentru a se mişca sau mieuna. Graţie unui motoraş intern, ea poate chiar să toarcă în momentul în care este „fericită”. Avantajul este că nu cere de mâncare şi nu îşi face nevoile, aşadar, nu devine o povară în momentul în care copiii s-au plictisit de ea. Preţul ajunge la 100 de dolari.

Cuptorul care face prăjituri adevărate

4

Compania Wicked Cool Toys a lansat la Toy Fair 2015 un cuptor de jucărie din care pot ieşi însă prăjituri adevărate. Alături de el vor putea fi cumpărate mini-fursecuri din aluat necopt, cu diferite arome, care vor fi introduse în dispozitiv exact ca în bucătăria reală. Fetele vor învăţa de cât timp este nevoie pentru coacere, vor fi atente să nu se ardă prăjiturile şi îşi vor putea lăuda produsele prietenelor. Jucăria costă 60 de dolari şi a reprezentat una dintre senzaţiile târgului din acest an.

Scrabble Twist

5

Un nou dispozitiv lansat anul acesta va transforma jocul de Scrabble într-unul cât se poate de serios pentru cei mici, pentru că aparatul cu display pe care apar cuvintele are încorporat un dicţionar care va putea valida cuvântul construit din literele geneate aleatoriu. Jucătorii vor fi astfel obligaţi să încerce să formeze cuvinte reale, fără să trişeze şi fără să intre în conflict cu oponenţii. Preţul este de 20 de dolari.

Nava de colecţie TIE Fighter de la Lego

6

În luna mai, compania Lego va lansa pe piaţă setul de colecţie TIE Fighter, celebra navă din Star Wars, care cu siguranţă nu va atrage numai copiii. Recenziile spun că piesele sunt uimitoare şi că îl pot mulţumi chiar şi pe Împărat. Carlinga navei se deschide, iar setul conţine nu mai puţin de 1685 de piese care vor recrea aparatul zburător în cele mai mici detalii. Preţul de 200 de dolari pare să fie singurul neajuns…

Sursa: Gizmodo
Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă