Summit-ul socialiştilor europeni de la Madrid a pus accentul pe problema austerităţii şi a şomajului din Europa

Summit-ul socialiştilor europeni de la Madrid a pus accentul pe problema austerităţii şi a şomajului din Europa, dar şi pe măsurile anti-teroriste. Între invitaţii liderului socialist spaniol Pedro Sánchez a fost şi premierul Franţei, Manuel Valls, care a apreciat, între altele, pactul naţional din Spania de lupta împotriva terorismului, semnat de guvern cu opoziţia socialistă, pact aprobat de legislativul de la Madrid. Relatează corespondentul nostru Ana Maria Damian.
Reporter: Politicile conservatoare din Europa au pus în pericol coeziunea socială, motiv pentru care este nevoie de investiţii, creştere economică şi creare de locuri de muncă, dar şi de combatere a evaziunii fiscale practicate de unele dintre companiile mari. Într-o intervenţie la summit, liderul socialiştilor spanioli Pedro Sánchez a criticat austeritatea impusă de guvernul conservator de la Madrid.
Pedro Sánchez: Politicile lui Mariano Rajoy sunt departe de a rezolva problemele structurale şi ale şomajului în rândul tinerilor.
Reporter: Măsurile antiteroriste au fost şi ele pe agenda discuţiilor iar la final, premierul Franţei, Manuel Valls, a apreciat responsabilitatea socialiştilor spanioli de a încheia un pact naţional în acest sens cu executivul conservator.
Manuel Valls: Pedro Sánchez a demonstrat responsabilitate şi implicare în aceste momente deosebite în care ameninarea teroristă este prezentă.
Reporter: Summitului liderilor social-democraţi organizat la Madrid are loc înaintea celui de la Budapesta, programat pentru luna iunie.