Reducerea TVA şi a accizelor prevăzute în noul cod fiscal, aflat, în prezent, în dezbatere publică, se va face încă din acest an

Reducerea TVA şi a accizelor prevăzute în noul cod fiscal, aflat, în prezent, în dezbatere publică, se va face încă din acest an – a precizat Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, la o televiziune de ştiri. El a refuzat să avanseze o dată exactă la care vor începe să fie aplicate aceste facilităţi, pentru a nu influenţa consumul.

Darius Vâlcov: Este normal să plecăm de la 1 ianuarie 2016. Asta nu înseamnă că acela va fi şi momentul aplicării acestor măsuri, la accize şi la TVA. Nu /…/ la 1 ianuarie 2016, sub nicio formă. M-aş feri să dau data, tocmai pentru că eu cred foarte mult că aceste reduceri, când se fac, trebuie anunţate de pe o zi pe alta, astfel încât să nu avem acest gol în consum.

Ministrul finanţelor a întărit declaraţia făcută în urmă cu două zile de premierul Victor Ponta, privind intenţia Guvernului, de a-şi asuma răspunderea pe noul cod fiscal, în cazul în care Parlamentul nu-l va aproba în timp util. Noul cod fiscal prevede reducerea TVA, de la 24, la 20%, iar pentru carne, fructe şi legume, la 9%, începând cu 1 ianuarie 2016.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 februarie