Simpozion cu tema „Capabilitatea sistemelor de protecţie structurală pentru poduri şi clădiri sub acţiunea cutremurelor”

MAURER SÖHNE şi RETTER Group, în parteneriat cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) anunţă organizarea unui simpozion în data de 25 februarie 2015, începând cu ora 09:45, în sala BRAŞOV a hotelului JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Calea 13 Septembrie nr. 90, Bucureşti.

Simpozionul va avea ca temă centrală: „Capabilitatea sistemelor de protecţie structurală pentru poduri şi clădiri sub acţiunea cutremurelor”

Pentru prima dată în România, la un nivel internaţional, se prezintă noile metode privind izolarea seismică pentru construcţiile civile şi pentru infrastructură. Este o tematică deosebit de importantă, având în vedere seriozitatea cu care trebuie tratată infrastructura şi clădirile existente într-o capitală europeană cum este Bucureştiul precum şi în alte zone supuse evenimentelor seismice cu grad de risc ridicat de pe teritoriul României.

În acest context, se analizează schimbările în normativele europene şi transpunerea lor în legislaţia naţională, precum şi studierea aportului acestora la îmbunătăţirea lucrărilor în domeniul construcţiilor. Scopul final este obţinerea unei calităţi superioare prin metode şi produse de cea mai bună calitate, implementate deja în proiecte internaţionale.

În deschiderea simpozionului vor lua cuvântul domnul Guido Retter, Director General RETTER Group, domnul Narcis Neaga, Director General CNADNR şi domnul Gheorghe Pătraşcu, Arhitect Şef Primăria Municipiului Bucureşti.

În cadrul evenimentului vor susţine prezentări invitaţi din partea următoarelor instituţii: Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Aplicate Karlsruhe şi Universitatea Tehnică a Orientului Mijlociu din Ankara.

Partea a II-a a simpozionului va fi dedicată unui dialog asupra principalelor subiecte abordate în cadrul prezentărilor, precum şi discuţiilor libere cu invitaţii.