Lansare de carte: „O lume văzută de la Ierusalim. Alte întâlniri la Cercul Cultural din Ierusalim 2007-2013”

Marți, 3 martie 2015, ora 17.00, la sediul ICR (Aleea Alexandru nr.38) va fi lansat volumul O lume văzută de la Ierusalim. Alte întâlniri la Cercul Cultural din Ierusalim 2007-2013.
Volumul va fi prezentat de Ana Blandiana, Ileana Mălăncioiu, Camelia Crăciun și Simona Sora. Întâlnirea va fi moderată de Costel Safirman.
„În continuarea celor două volume publicate anterior, Întâlniri la Ierusalim (2001) și Noi întâlniri la Ierusalim (2007), cartea de față, dedicată memoriei istoricului Leon Volovici, oferă celor interesați posibilitatea de a fi martorii întâlnirilor organizate de Cercul Cultural din Ierusalim începând cu anul 2007. Dar nu numai atât. Ea își propune, totodată, să dea și o imagine de ansamblu a unei aventuri culturale care a debutat cu 20 de ani în urmă. Întâlniri, dezbateri, mese rotunde, evocări, confesiuni, mărturii – pe teme de istorie și cultură – menite a pune în lumină o problematică specifică de civilizație culturală evreo-română. O lume de idei și de realități culturale cu care intelectualul israelian provenit din spațiul românesc se identifică sau, cu alte cuvinte, o lume văzută de la Ierusalim“. – Costel Safirman

Contact media: Direcția Comunicare, biroul.presa@icr.ro, 031 7100 678