Parlamentarii români au votat pentru a permite arestarea unui fost ministru

Parlamentarii români au votat pentru a permite arestarea unui fost ministru al turismului, colaborator apropiat al fostului preşedinte, care este acuzat de luare de mită.
Cu 170 de voturi pentru şi 118 împotrivă, Parlamentul a aprobat arestarea Elenei Udrea pentru a fi anchetată pe tema unor suspiciuni legate de finanţarea ilegală a unei gale de box.
Luni, Elena Udrea, care respinge acuzaţiile, le-a spus paramentarilor că, în timp ce se afla în arest fiind suspectată de spălare de bani, a fost dezbrăcată, lenjeria de corp i-a fost luată şi a trebuit să acopere scaunul de toaletă ca să împiedice şobolanii să înoate în el.
Săptămâna trecută, ea a cerut hârtie de tapet şi zugrăvirea celulei. Ulterior, o instanţă a hotărât că ea poate fi pusă sub arest la domiciliu.
Întrucât a fost unul dintre cei mai influenţi politicieni din ultimul deceniu, echipele televiziunilor s-au postat în faţa casei din nordul capitalei unde locuieşte excentrica avocată. Luni, camerele de filmat i-au urmărit maşina, transmiţând în direct drumul spre parlament.
Elena Udrea, în vârstă de 41 de ani, a devenit de notorietate din cauza relaţiilor strânse cu Traian Băsescu, preşedinte al ţării între anii 2004 – 2014. Ea a candidat la preşedinţie în alegerile din noiembrie, clasându-se pe locul 4.

THE NEW YORK TIMES (SUA), 23 februarie 2015

Traducerea: Alexandru Danga