Preşedintele Klaus Iohannis face lobby pentru alianţa PLDM-PDM-PL

Andrian Candu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, i-a spus preşedintelui României, care face o vizită la Chişinău, că, acum, după ce noul guvern a fost aprobat, este important să nu-i dezamăgească pe cetăţeni şi pe partenerii noştri.
„După cum i-am spus eu preşedintelui, cel mai important lucru acum este să nu dezamăgim populaţia Republicii Moldova, care ne-a acordat încredere, nici pe partenerii noştri, atât la nivel bilateral cu România, precum şi pe colegii de la Bruxelles”, le-a spus Candu jurnaliştilor.
Preşedintele parlamentului a menţionat că este important să se deruleze toate reformele şi acţiunile propuse, iar România trebuie să fie alături de Republica Moldova în calitate de partener şi de sprijin necesar, ambasadorul nostru la Bruxelles şi în ţările europene, ca unica şansă pentru dezvoltarea ţării pe calea integrării europene. Candu i-a comunicat lui Iohannis că negocierile cu Partidul Liberal trebuie să continue şi că participarea liberalilor la guvernare este foarte importantă. Dimineaţă, preşedintele României s-a întâlnit cu liderii celor trei partide pro-europene: PLDM, PDM şi PL. Ei au declarat că au discutat despre continuarea parcursului european al republicii, despre aplicarea reformelor în domeniul integrării europene şi introducerea în practică a prevederilor Acordului de asociere cu UE. Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal, a declarat că, în timpul convorbirilor, şeful statului român i-a dat de înţeles indirect că ar vrea să vadă o alianţă între cele trei partide pro-europene pentru asigurarea orientării spre Uniunea Europeană.

(http://www.pan.md – 25 februarie)