Zeci de companii se întrec în competiția de HR a anului

40 de companii care au implementat în 2013-2014 proiecte de resurse umane valoroase s-au înscris în competiția Galei Premiilor de Excelenţă HR Club, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de resurse umane ale anului.

Gala îşi propune să recunoască profesionalismul în resurse umane prin acordarea celor mai înalte distincţii în domeniu. Astfel, pe 25 martie 2015, vor fi acordate premii pentru două categorii, cu şase secţiuni:

  1. Management General cu 2 secţiuni:
  • Managerul de linie al anului
  • Echipa CEO – HR a anului
  1. Proiecte de Resurse Umane cu 4 secţiuni:
  • Recrutare şi Selecţie(include proiecte de recrutare, internship, induction etc.)
  • Managementul Performanţei şi Recompensării(include proiecte de evaluare a performanţelor, payroll, salarizare, gradare a posturilor etc.)
  • Formare şi Dezvoltare(include proiecte de training, coaching, mentoring, planuri de carieră, talent management, succession planning etc.)
  • Strategie de Resurse Umane(include proiecte de HR – partener strategic, employer branding, engagement, design organizaţional, schimbare culturală, dialog social etc.)

Lista celor 40 de companii candidate și a celor 65 proiecte înscrise este disponibilă pe microwebsite-ul evenimentului. Sectiunile-vedetă de anul acesta sunt:  “Strategie de Resurse Umane” – cu 31 de proiecte candidate, și “Formare și Dezvoltare” – cu 23 de proiecte care se întrec in competiția pentru adjudecarea unui trofeu de Excelență în Resurse Umane.

Până la desemnarea câștigatorilor, proiectele înscrise în competiţie trec prin 3 etape de jurizare. În prima etapă (deja realizată), echipa HR Club a parcurs aplicaţiile în vederea excluderii din competiţie a acelora care nu întrunesc criteriile eliminatorii. În a doua etapă (în desfășurare acum), proiectele sunt analizate de către un juriu de specialişti, format din membri seniori ai HR Club, specialişti de renume.

La fiecare ediţie, după desemnarea celor mai valoroase proiecte de resurse umane ale anului în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă HR Club, este editat Manualul de Bune Practici în Managementul Resurselor Umane, un volum ce conţine detalierea celor mai apreciate proiecte de către juriul Galei. Cea mai recentă ediţie a Manualului cuprinde peste 30 de studii de caz, proiecte înscrise în competiţie la Gala Premiilor de Excelenţă din anul 2014.