La Mulţi Ani Radio România Târgu-Mureş!

În 2 martie, radioul public mureşean aniversează 57 de ani de la prima transmisiune în direct. Primele cuvinte pe care ascultătorii le-au auzit atunci au fost: „Aici Târgu-Mureş, pe 261 şi 330 metri lungimi de undă. Dragi ascultători, bună dimineaţa!”

Acum Radio România Târgu-Mureş este un post obiectiv care şi-a diversificat an de an grila de emisiuni, ţinând pasul cu realitatea. Cu un program variat şi adaptat preferinţelor publicului matur, radioul public mureşean emite 24 de ore din 24, în limbile română, maghiară şi germană pentru ascultătorii din Mureş, Harghita, Covasna şi Braşov. Radioul public mureşean este omniprezent on-air şi on-line, live pe Internet, la adresele: www.radiomures.ro, www.marosvasarhelyiradio.ro şi www.radioneumarkt.ro.

Site-urile sale web, reconstruite recent pe platforme moderne, alimentate permanent cu ştiri şi evenimente, se bucură de un trafic lunar cumulat de 60.000 de vizite. De asemenea, s-a dublat impactul postărilor pe paginile de Facebook, acestea ajungând în prezent la peste 20.000 de vizitatori şi 7.000 de prieteni.

Radio Târgu-Mureş este ascultat zilnic de peste 100.000 de persoane, conform Studiului de Audienţă Radio, realizat de IMAS – Marketing şi Sondaje SA şi GfK România, pe întreg anul 2014. Radio Târgu-Mureş, parte a corporaţiei Radio România, are, pe zona sa de acoperire, o cotă de piaţă şi o audienţă evaluate la 7%, cu o durată medie de ascultare zilnică de aproape 200 de minute. Aceste date reflectă aprecierea ascultătorilor faţă de emisiunile şi programele difuzate.

Radio Târgu-Mureş este un serviciu public regional, multicultural şi online, este credibil, are notorietate, are istorie şi are o misiune. Dar are şi o Echipă! Suntem aici, pentru dumneavoastră, cu ştiri, muzică bună, emisiuni de suflet, proiecte cu minte şi cu drag pentru adevăr. Drept dovadă, în prag de primăvară, Radio Târgu-Mureş pregăteşte fanilor săi două cadouri speciale, două mărţişoare.

Mai întâi, ne vizitează, în 4 martie, de la ora 18:00, poetul şi publicistul Adrian Munteanu, om de radio şi vechi prieten, pentru a-şi lansa o antologie a celor 7 volume de sonete, publicate anterior şi reunite sub genericul Fluturele din fântână. Întâlnirea cu publicul iese din tiparele obişnuite, pentru că autorul îşi propune să susţină, din sonetele alese, un recital, o demonstraţie a capacităţilor poetice şi interpretative în acelaşi timp. Întâlnirea se va încheia cu un dialog cu spectatorii şi o sesiune de autografe.

În 11 martie, la ora 19:00, în cadrul proiectului Seri de Jazz şi Muzică clasică, va avea loc un concert al interpreţilor Michael Acker şi Toma Dimitriu, la sala de concerte a Radio Târgu-Mureş. Publicul are acces gratuit la ambele evenimente. Acestea vor fi transmise în direct pe undele radio şi video, pe Internet.

Surprizele continuă! Teatrul Naţional din Târgu-Mureş dedică piesele Don Quijote, din 28 februarie (ora 19:00), şi Băieţii din strada Pàl din 2 martie (ora 19:00), tuturor ascultătorilor noştri.

Mulţumim tuturor ascultătorilor noştri pentru fidelitate!