România ar putea exporta energie electrică în Albania

România ar putea exporta energie electrică în Albania, având în vedere surplusul produs în ţara noastră, a declarat astăzi premierul Victor Ponta, după discuţiile avute cu omologul albanez, Edi Rama, aflat în vizită oficială la Bucureşti. Cooperarea în domeniul energiei a fost, alături de alte subiecte, pe agenda discuţiilor celor doi şefi de guverne, după cum relatează redactorul RRA acreditat la Palatul Victoria, Petruţa Obrejan.

Reporter: „România va susţine drumul european al Albaniei şi va oferi expertize şi sprijinul necesar în acest sens”, a declarat premierul Victor Ponta la finalul întrevederii cu omologul său albanez, Edi Rama, aflat într-o vizită oficială în ţara noastră. Pe agenda discuţiilor s-au aflat o serie de proiecte comune, atât în domeniul educaţional, cultural şi nu în ultimul rând energetic.

Victor Ponta: România are un surplus de energie de care Albania poate beneficia în măsura în care găsim soluţia contractuală şi Biroul Comercial, pe care tocmai l-am redeschis la Tirana, va avea şi această sarcină de a intensifica relaţiile economice.

Reporter: Premierul albanez, Edi Rama, a susţinut la rândul său importanţa intensificării cooperării bilaterale, precizând că astăzi, miniştrii muncii din cele două ţări au semnat un important acord privind protecţia socială a muncitorilor români şi albanezi şi există în atenţia guvernelor de la Bucureşti şi Tirana şi ale proiecte comune în implementare.

Realizator: Şeful executivului de la Tirana a solicitat, din nou, României să recunoască independenţa provinciei Kosovo care are o puternică majoritate albaneză, argumentând că rezolvarea acestei probleme va asigura securitatea regională şi va estompa anumite „tendinţe şi frustrări ale unor ţări vecine”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 februarie