Recordul pentru cea mai tânără mamă din lume este deţinut de o fetiţă de 5 ani

Lina Medina, alături de medicul Lozada şi fiul ei, Gerardo
Lina Medina, alături de medicul Lozada şi fiul ei, Gerardo

Cea mai tânără persoană din lume despre care se ştie că a născut, din evidenţele medicale, avea la momentul respectiv, în 1939, doar 5 ani.

Lina Medina s-a născut pe 27 septembrie 1933 în Ticrapo, Peru. La vârsta de cinci ani, mama ei, Victoria, a dus-o la spital după ce a observat că abdomenul copilei a început să crească. Iniţial, părinţii au crezut că este posedată de spirite malefice, dar, după consult, au aflat de la doctorul Gerardo Lozada că aceasta avea o sarcină de 8 luni.

Pe 14 mai 1939, Lina a născut un băiat perfect sănătos, prin cezariană.

Lina a putut rămâne însărcinată la o vârstă atât de fragedă din cauza unei afecţiuni rare, cunoscută drept pubertate precoce, care determină o maturizare sexuală timpurie. Cea mai mare parte a fetelor care au această afecţiune manifestă primele semne de pubertate precoce în jurul vârstei de 10 ani, iar băieţii în jur de 11-12 ani.
Potrivit mamei, Lina avusese ciclu menstrual încă de la 2 ani şi jumătate, iar sânii i se dezvoltaseră deja complet la 4 ani. În momentul consultului, doctorii au constatat că organele sexuale erau şi ele ajunse la maturitate.
Fiul Linei, a primit numele medicului său Gerardo şi a crescut crezând că mama sa îi este soră. A aflat adevărul la vârsta de 10 ani. A murit în 1979, la 40 de ani, din cauza unei boli medulare. Lina nu a vrut să spună niciodată cine este tatăl copilului şi nu a povestit nici cum a rămas însărcinată.
Potrivit unui articol din 1955 despre acest caz, scris de jurnalistul Luis Leon de la Asociated Press, se spune că în satele din Anzi, precum cel în care trăia fetiţa, existau anumite festivităţi ale indienilor care se terminau cu orgii sexuale, iar violul era o practică frecventă.

Dr Lozada a sprijinit-o pe Lina cu bani, pentru a merge la şcoală. Apoi, a angajat-o ca secretară. Lina Medina s-a căsătorit şi, în 1972, la vârsta de 39 de ani, a dat naştere unui alt copil. Din 2002, familia locuieşte într-un cartier din Lima, cunoscut ca „Micul Chicago”.

www.todayifoundout.com

Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă