Ministrul pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tâlvăr, s-a întâlnit cu autorităţile din provincia Ragusa

Ministrul pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tâlvăr discută astăzi cu membrii comunităţii de români din Sicilia. El este în vizită oficială în sudul Italiei, pentru a se interesa de situaţia românilor din zonă. Ministrul a avut deja mai multe întâlniri, printre care şi cu autorităţile din provincia Ragusa, unde sunt numeroase cazuri de români care lucrează la negru.
Angel Tâlvăr: „Sper să fie o vizită care să se concretizeze cu încurajarea de către noi a dorinţei românilor de aici să acceseze formele pe care statul român le-a înţeles spre a le oferi în aşa fel încât românii să beneficieze de ajutor financiar pentru a-şi organiza şi susţine proiectele legate de păstrarea identităţii culturale, de păstrare a identităţii, dacă vreţi, religioase, de păstrare a obiceiurilor, a tradiţiilor româneşti de care ei sunt foarte mândri, pe care vor să le promoveze şi să le susţină şi pe care noi, ca stat avem, cred eu, mai mult decât obligaţia, ci onoarea să le susţinem”.
Mâine, ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare va discuta cu autorităţile italiene din Catania, transmite corespondentul Radio România Actualităţi, Elena Postelnicu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 martie)