Noul smartphone Samsung aduce un altfel de design

Noile modele Samsung Galaxy S6 şi S6 Edge au fost lansate oficial, la Barcelona. Au făcut obiectul multor speculaţii în ultimele luni, dar iată că în sfârşit au fost prezentate: noul Galaxy S6 şi fratele său mai arătos, Galaxy S6 Edge, cu un design nou, care introduce pentru prima dată un ecran curbat pe ambele laturi.

ss1
Galaxy S6 Edge împrumută foarte multe caracteristici de la modelul Galaxy Note Edge, lansat toamna trecută, cu menţiunea că acesta din urmă avea ecranul curbat pe o singura latură. Surpriza, mai puţin aşteptată, constă însă în lipsa de funcţionalitate a acestor zone curbate. Noul model nu include nici o funcţie pentru suprafaţele laterale, sper deosebire de Note Edge, unde exista posibilitatea de a lansa aplicaţii sau de a derula o pagină. Cu toate acestea, recenziile de specialitate apreciază ideea de design ca pe o nouă treaptă cucerită privind aspectul dispozitivelor mobile.
Dincolo de design, modelele Galaxy S6 şi S6 Edge, sunt dotate cu un display Super AMOLED de 5.1 inci având o rezoluţie Quad HD similară modelelor LG G3 şi Google Nexus 6 de 2,560 x 1,440 pixeli.
Sistemul de operare este noul Android 5.0 Lollipop. Telefonul are un procesor de ultimă generaţie octa-core care generează un timp de răspuns foarte bun pentru gesturile touch.

ss
S6 are de asemenea o cameră de 16 megapixeli cu stabilizator optic de imagine şi autofocus continuu, ceea ce permite efectuarea de fotografii cu o claritate mult mai mare, chiar şi în mişcare. Modelul este dotat şi cu o deschidere a diafragmei de f/1.9 ( deschiderea diafragmei sau apertura afectează direct profunzimea de câmp şi timpul de expunere.)
O altă noutate demnă de menţionat este opţiunea de încărcare wireless a bateriei, compatibilă cu mai multe standarde (Qi şi PMA), ceea ce înseamnă că telefonul va putea fi încărcat oriunde există acest gen staţii de încărcare (în cafenele, aeroporturi). La modelele anterioare, era necesară achiziţionarea unui dispozitiv suplimentar pentru încărcarea wirelss, acum este încorporat în aparat.
Galaxy S6 şi S6 Edge sunt primele telefoane Samsung cu ajutorul cărora se vor putea efectua plăţi, dar sistemul nu a fost încă lansat. Samsung pregăteşte acest lucru şi se pare că va fi compatibil cu mai multe aparate de plată decât concurentul Apple Pay.

ss2
Nu a fost comunicat încă preţul oficial pentru cele două modele, dar cu siguranţă S6 Edge va costa mai mult, datorită elementelor de design inovator.

www.mashable.com, www.theverge.com
Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă