Parlamentul se va pronunţa astăzi prin vot asupra nominalizării lui Eduard Hellvig la conducerea SRI

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului se va pronunţa astăzi prin vot asupra nominalizării liberalului Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii. Propunerea preşedintelui Klaus Iohannis a fost avizată recent de Comisia Parlamentară pentru Controlul SRI. După audierea sa în Comisie, Eduard Hellvig a dat asigurări, că nu vor exista imixtiuni politice în activitatea SRI, dacă va fi ales de Parlament la conducerea instituţiei:

Eduard Hellvig: Există doi piloni fundamentali pentru activitatea Seriviciului Român de Informaţii: dezvoltarea capacităţii de apărare şi a siguranţei naţionale şi combaterea corupţiei, că evaziunea fiscală este un fenomen, care, din păcate, rămâne mare, undeva la 18%, sper că vom avea capacitatea să reducem această evaziune fiscală.

Pentru a fi validat în funcţie, Eduard Hellvig are nevoie de 283 de voturi „pentru”, însă – după cum a informat redactorul RRA, Cătălin Purcaru, nu sunt aşteptate surprize în condiţiile în care PSD, PNL, UNPR, UDMR şi PC s-au pronunţat în favoarea acestei nominalizări.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 martie