Imagine incredibilă surprinsă de un iubitor de păsări din Marea Britanie

Un londonez aflat la plimbare cu soţia sa în regiunea Essex, în căutarea unei specii rare de ciocănitoare care îşi are habitatul în zonă, a reuşit să facă această fotografie incredibilă, desprinsă parcă dintr-un basm, în care un pui de nevăstuică este purtat pe aripi de o ciocănitoare verde.

enhanced-buzz-wide-27584-1425334086-8
Foto: Martin Le-May

Basm doar la prima vedere, pentru că povestea din spatele imaginii nu este una cu zâne sau cu prietenii din lumea animalelor, ci una legată de lupta pentru supravieţuire în natură. Este imaginea unei nevăstuici care încearcă să omoare pasărea.

Fotograful Martin Le-May a povestit pentru publicaţia online BuzzFeed.com cum a ajuns să facă poza. Se plimba cu soţia sa în Hornchurch Country Park în speranţa că îi va putea arăta acesteia o ciocănitoare verde pentru prima dată. Au auzit un ţipăt strident şi au observat pasărea verde pe care o urmăreau de atâta timp în iarbă, în spatele unor mesteceni.  Şi-au potrivit binoclurile şi au văzut că ciocănitoarea se mişcă cu dificultate şi sare într-un mod neobişnuit, ca şi cum ar călca pe o suprafaţă fierbinte. Pasărea se zbătea şi nu puteau să vadă clar ce se întâmplă. Martin a renunţat la binoclu şi a luat aparatul foto, moment în care ciocănitoarea şi-a luat zborul, iar el a surprins momentul. Era evident acum că purta un mic mamifer pe aripi şi că încerca să scape. Prezenţa celor doi la mai puţin de 25 de metri a speriat animalele şi acestea au fugit care încotro, deznodământul fiind astfel unul fericit.

www.buzzfeed.com
Traducerea: Bianca Ioniţă