Preşedintele României va conduce prima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării

Subiecte discutate la prima reuniune a CSAT

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării va discuta, astăzi, despre criza Ucraineană, precum şi despre stadiul îndeplinirii Programului multianual de restabilire a capacităţii de luptă a Armatei României. Ce alte subiecte vor fi discutate la prima reuniune a CSAT sub conducerea preşedintelui Klaus Johannis ne spune redactorul nostru Oana Bâlă.

Reporter: Membrii CSAT se reunesc la Palatul Cotroceni, începând cu ora 15:00, pentru a discuta despre starea de securitate din Ucraina şi implicaţiile acesteia pentru România, dar şi despre provocările actuale generate de migraţie în contextul de securitate din zonele cu potenţial terorist. Stadiul proceselor de asociere politică şi economică cu UE şi de integrare euroatlantică a statelor din Balcanii de Vest, precum şi evoluţiile înregistrate în spaţiul cibernetic în anul 2014 sunt alte subiecte ce urmează a fi abordate astăzi de către membrii CSAT. Referindu-se la şedinţă, premierul Victor Ponta a afirmat că preşedintele, guvernul şi parlamentul acţionează extrem de unitar în ceea ce priveşte securitatea naţională. El a precizat că România este o ţară stabilă, chiar dacă situaţia din Ucraina şi din regiune nu este bună în momentul de faţă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 3 martie

*

Preşedintele Klaus Iohannis va conduce astăzi prima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării de când a devenit şef al statului. Este vorba despre o reuniune în care se va discuta despre starea de securitate din Ucraina şi implicaţiile acesteia pentru România. Membrii CSAT vor mai fi informaţi, între altele, în legătură cu stadiul proceselor de asociere politică şi economică cu Uniunea Europeană şi de integrare euroatlantică a statelor din Balcanii de Vest, dar şi cu evoluţiile înregistrate în spatiul cibernetic în 2014.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 martie