Prima conferinţă de presă, de la Sibiu, a echipei israeliene de Cupa Davis

Realizator: Avem un material extrem de interesant, de la Carmen Vulcan: mămăligă, sarmale şi înţeleg că nu sunt doi jucători cu origini române, sunt chiar trei.

Reporter: Doi dintre membrii Israelului de Cupa Davis veniţi la Sibiu au sânge românesc. Este vorba de cel mai bine clasat jucător, „Racheta de aur”, Dudi Sela şi de Eyal Ran, căpitanul nejucător al echipei israeliene. Cei doi au ambii părinţi născuţi în România – au mărturisit la prima conferinţă de presă de la Sibiu. Dudi Sela a spus chiar, mai în glumă, mai în serios, că se simte aici ca acasă.
Dudi Sela: Tatăl meu s-a născut în Petroşani, iar mama în Bucureşti. Am vizitat de câteva ori capitala, îmi place mâncarea românească, mai ales sarmalele. Mai am şi câteva rude mai îndepărtate aici cu care părinţii mai ţin legătura. Amândoi vor veni la meciul de la Sibiu. Este pentru prima oară când părinţii mei vin să mă vadă cum joc. Doar tata a mai fost la un meci de-al meu, aşa că sper că voi juca foarte bine pe teren. Îi cunosc pe jucătorii români, toţi sunt buni prieteni de-ai mei, îi ştiu de când aveam 10 ani, suntem de aceeaşi vârstă. Va fi o competiţie interesantă, dar dificilă, însă suntem pregătiţi pentru orice şi sperăm să câştigăm.

Reporter: Întrebat dacă ştie câteva cuvinte în limba română Dudi Sela a spus că doar expresii urâte  şi mai bine se abţine. Eyal Ran, căpitanul nejucător al echipei Israelului de Cupa Davis, şi el cu sânge românesc, a dovedit că ştie ceva mai multe cuvinte în limba română.

Eyal Ran: „Puţin; da; când ai fost copil mic; nu înţelege; ce ai spus?’. Părinţii mei vorbeau româneşti când vroiau ca noi copii să nu înţelegem, deci ştiu doar câteva cuvinte. Mi-ar fi plăcut să cunosc mai mult limba română. Tatăl meu s-a născut în Piatra Neamţ, iar mama în Bucureşti. Îmi place mâncarea românească. Să ştiţi că Dudi face o mămăligă foarte bună! Îmi plac sarmalele, borş, supa, mâncăruri gătite de părinţi acasă. Acum avem ocazia să le gustăm preparate aici şi este foarte special. Ne bucurăm că ne aflăm în România. Ne simţim bine şi abia aşteptăm meciurile din week-end. Toţi membrii echipei vor dat tot ce este mai bun. Vrem să facem o atmosferă frumoasă în arenă şi să jucăm bine.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 5 martie