Ministrul educaţiei dă asigurări că profesorii de religie nu trebuie să fie îngrijoraţi că vor rămâne fără catedre

Mâine este ultima zi în care părinţii care doresc participarea copiilor la ora de religie pot depune cereri în acest sens. Potrivit ministrului educaţiei, Sorin Câmpeanu, peste 1.800.000 de astfel de solicitări erau înregistrate, până astăzi, la prânz. Aceste cifre arată că profesorii de religie nu trebuie să fie îngrijoraţi că vor rămâne fără catedre, susţine ministrul Sorin Câmpeanu.

Sorin Câmpeanu: Aceste îngrijorări par să fie mult diminuate, pentru că procentul este foarte mare, variind, ce-i drept, în funcţie de judeţ, între 54%-55% şi 96%. Media naţională este de 77%. Deci acolo, sigur, în judeţele în care avem un procent de înscriere de 54%-55% trebuie să vedem câţi erau înscrişi înainte, că poate în acele judeţe au fost foarte multe cereri de neparticipare şi atunci nu sunt induse diferenţe majore.

Realizator: Amintim că, în urma unei decizii a Curţii Constituţionale, a fost schimbată procedura privind modul în care elevii se pot înscrie la ora de religie, în sensul că trebuie să depună cereri cei care vor să participe la acest curs, şi nu cei care nu doresc, aşa cum era până acum.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 martie