Liberalii îi cer premierului Victor Ponta să renunţe la ideea asumării răspunderii pentru noul Cod Fiscal

Liberalii îi cer premierului Victor Ponta să renunţe la ideea asumării răspunderii pentru noul Cod Fiscal şi îl invită pe ministrul de finanţe să prezinte parlamentarilor soluţiile prin care se va acoperi deficitul bugetar care se va produce. Ei calculează că, după un an de aplicare a măsurilor de relaxare fiscală prevăzute, deficitul va fi de 2,6% din PIB. Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, susţine că România ar putea fi monitorizată de Comisia Europeană, pentru risc de deficit bugetar excesiv, în cazul în care noul Cod Fiscal ar fi introdus fără o pregătire prealabilă a economiei:

Cătălin Predoiu: Este extrem de important, ca acest Cod să păstreze macroechilibrele bugetare şi, în acest moment, aşa cum este formulat, le pune în pericol. Dovadă, reacţiile care au venit şi de la Comisia Europeană, şi de la FMI, şi din mediul de afaceri, şi din mediul academic, cu privire la lipsa de sustenabilitate, de realism, a soluţiilor prevăzute din Codul Fiscal.

Realizator: Cătălin Predoiu a atras atenţia că, dincolo de dezbaterile din Parlament, proiectul de Cod Fiscal trebuie să fie discutat îndelung în societate.