Preşedintele CNAS spune că gestionarea fondurilor din sănătate în funcţie de priorităţi ar aduce bani în plus pentru sistemul sanitar

Gestionarea fondurilor din sănătate în funcţie de priorităţi ar putea aduce bani în plus pentru sistemul sanitar. Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a precizat la un forum de specialitate că dacă vor fi plătite doar acele servicii care au fost efectuate, atunci se vor realiza economii între 200 şi 300 de milioane de euro.

Vasile Ciurchea: De multe ori, Casa este criticată că nu plăteşte; plăteşte atât câţi bani are. Dar dacă pe aceşti bani îi vom gestiona cu mult mai multă grijă, dacă vom fi extrem de fermi acolo unde lucrurile nu sunt în ordine – şi din acest an sigur vom fi – pentru că introducem în contractul cadru o măsură extrem de radicală şi anume vom întrerupe contractul de furnizare de servicii cu Casa pe o perioadă de câţiva ani. Mă îndoiesc că cineva îşi va permite să mai calce legea ştiind că nu va mai intra în contract cu Casa.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 martie