Un membru al Consiliului Rus pentru Drepturile Omului susţine că unul din suspecţii acuzaţi de uciderea lui Boris Nemţov ar fi fost torturat

Unul din cei doi suspecţi acuzaţi de uciderea politicianului rus din opoziţie Boris Nemţov, Zaur Dadaiev, a mărturisit sub constrângere, a declarat un membru al Consiliului Rus pentru Drepturile Omului. Andrei Babuşkin, care l-a vizitat pe domnul Dadaiev marţi, a declarat că a văzut „răni numeroase” pe corpul acestuia, sugerând că el a fost torturat. „Există motive să credem că Zaur Dadaiev s-a confesat sub tortură”, a declarat domnul Babuşkin după ce o delegaţie l-a vizitat pe acesta în închisoare.
Suspectul a declarat el însuşi că a fost legat timp de două zile şi ţinut cu o pungă pe cap. El a spus că s-a confesat pentru ca un prieten arestat împreună cu el să fie eliberat, adăugând că a plănuit să spună adevărul în faţa instanţei, însă nu i s-a dat niciodată nici o şansă. Un al doilea suspect, Shagid Gubaşev, a declarat că a fost bătut de cei care l-au interogat, precizând că îşi menţine inocenţa.
Boris Nemţov, fost adjunct al primului ministru şi politician liberal, a fost împuşcat în spate în timp ce se plimba împreună cu prietena lui în apropiere de Kremlin, pe 27 februarie.

BBC SERVICIUL MONDIAL – 11 martie