Peste 200 de companii din România şi din străinătate vor participa la Târgul de Turism al României

Peste 200 de companii din România şi din străinătate vor participa la Târgul de Turism al României care se deschide astăzi în cadrul Complexului Expoziţional ROMEXPO. Până duminică, vizitatorii pot alege pachete turistice în ţară şi în străinătate pentru care organizatorii promit reduceri substanţiale.

Alin Burcea, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism: Având în vedere că s-a ieşit cu nişte înscrieri timpurii – 30-40 % şi pe intern, am vândut destul de mult în noiembrie şi decembrie. Eu mă aştept la vânzări mari şi pentru litoral. Tendinţa de creştere este generală, atât pe intern cât şi pe extern. Este greu să vă spunem procente. Vacanţa nu trebuie privită în derizoriu cum că nu am bani de vacanţă, de ce să mă duc în vacanţă. La modul în care se munceşte în România, îşi refac forţa de muncă. La trei-patru luni de zile trebuie să ai o vacanţă. Nu mai sunt vacanţe lungi. Nu îşi mai ia nimeni două săptămâni. Ca trend, două-trei vacanţe mai scurte – cinci-şapte zile, dar este normal.

Programul de vizitare este de joi până sâmbătă de la 10 la 18, iar duminică, în ultima zi de târg, până la ora 16. Biletul de intrare costă 5 lei, transmite redactorul nostru, Florentina Varga.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 12 martie